The road goes ever on and on...

Sessie 6

Trololololoooooooo

De party wordt wakker en komt, na een kort gesprek, er achter dat ze allemaal dezelfde droom gehad hebben. Buitengewoon bijzonder. Maar hoe nu verder? Ze kunnen gelijk door naar Ravenstein of gaan ze proberen Ninaran te redden, tenminste als hun vermoeden dat de Elf gevangen is in de kerker klopt… Het nogmaals uitkammen van de bovenste laag van de krochten onder de schaduwburcht opzoek naar Ninaran gaat als eerste gebeuren. Boven aan de trap hoort de party alleen een raar geluid, een soort slepende voetstappen door de kelder heen lopen. Onderaan de grote trap is echter niets te zien. Na het opnieuw openen van de geheime gang komen ze uit in een kamer die er uit ziet alsof de eigenaar in allerijl zijn spullen bij elkaar gepakt heeft en er vandoor gegaan is. De resten van het vuur gloeien nog na, maar verder is alles leeg. Ook een slaapkamer verderop is leeg. Uiteindelijk komen ze bij een deur waarachter een met bloed besmeurde kamer te vinden is. Maar uit een zij gang van die kamer komen de slepende voetstappen. Muradin en Sya duwen met alle macht tegen de deur. Wat voor beest het ook s, het doet flink zin best om door te breken. De party gaat klaar staan voor de aanval en dan springt Muradin voor de deur weg. De trol (want dat is het) komt door de deur en krijgt gelijk een flinke portie schade te verduren van zwaard, magic missile en slinger stenen. Na een mislukte aanval op Muradin delft de (fysiek toch al misvormde) trol het onderspit. De party gaat verder de kerker in en ontdekt achteraan in een cel de goblin Splok. Splok is gevangen gezet door het opperhoofd genaamd Dikke Snork, omdat hij allerlei rottigheid uithaalde. Ondangs zijn zielige verhaal vertrouwd de party hem niet voor de volle 100%, ook al wordt hij wel geheald. Ze nemen hem (vastgebonden) mee naar buiten. Bij de deur van de kamer wacht de party een onaangename verassing… De Trol is weg. Dat dit weinig goeds beloofd is wel duidelijk. Gauw zoekt de party de uitgang. Vlak voordat ze door de geheime gang willen gaan horen ze weer de slepende voetstappen van de trol. Maar ze zijn op tijd weg.

Buiten gekomen besluiten ze terug naar Sellingen te gaan om wat informatie in te winnen. Omdat ze niet met hun gevangenen Splok gezien willen worden blijft een deel van de party achter. Degene die wel de stad in gaan zijn Barthom en Veigar. Allereerst een kort bezoekje aan Boris Bogen & Beesten voor een aantal nieuwe pijlen. En vervolgens naar Valthan de wijze in zijn oude toren om te vragen waar Ravenstein ligt en hoe ze er kunnen komen. Hij tekent een nieuw kaartje en met dat in de hand gaan Barthom en Veigar terug naar de rest.

De eerste stop op de route is de stad Sandovan. Vlak voor het buitengebied om de stad laten ze Splok vrij. Daarna gaan ze door naar de stad. Na zich geregistreerd te hebben bij de wachters lopen ze de stadspoort binnen…

Comments

Crazy_Croco

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.